Narulla-sarjakuvaa: Velka

Sain valmiiksi uuden Narulla-sarjakuvan, josta tuli tällä kertaa yllättävän synkkä. Piirrosjäljestä täytyy varoittaa.

Sarjakuva on luettavissa täällä.

Ehkä pian saan viimein aloitettua ”Miron-sarjiksen”, joka mun piti aloittaa jo puolitoista vuotta(?) sitten..

Tags: ,

11 kommenttia - “Narulla-sarjakuvaa: Velka”

 1. verna Kirjoittaa:

  Tykkään sun kerronnasta, mutta tästä jää sellanen tunne että tää on pieni osa isompaa kokonaisuutta. Tää herätti enimmäkseen kysymyksiä, ja loppu jätti kaipaamaan jotain vähän enemmän. Helposti voin kuvitella tän kappaleena sarjakuvanovellissa, jossa arvoitukset selviää myöhemmin.

 2. arua Kirjoittaa:

  Luulen että tässä taas mun huonot käsikirjoitustaidot nostaa päätään… en vain osaa tehdä järkevää kokonaisuutta. :/ Mutta täytyy myöntää että tein tän lähinnä saadakseni jotain tehtyä ja nopeasti alta pois, enkä jaksanut keskittyä siihen juuri lainkaan. Ja se varmasti näkyy. ”Miron-sarjiksenkin” kanssa on ongelmia, käsikirjoitus on valmis (ollut jo yli vuoden) mutta siinä on liikaa ongelmia joita en osaa ratkaista.

 3. verna Kirjoittaa:

  Käsikirjoittaminen on tosi hankalaa (syy miksi en oikein saa mitään sarjakuvaa aikaiseksi), mutta kai sekin on vaan harjoittelu kysymys. Me yleensä keskitytään piirtämisen harjoittamiseen, eikä yleensä tulee mieleen että kirjoittaminenkin vaatii harjoittelua. Yksi vaihtoehto on myös hankkia käsikirjoittaja, joka ei myöskään ole helppoa. Ehkä sä tartteet jonkun joka lukis sun käsiksen ja ottais kantaa ongelmiin ja auttais ratkaisemaan. (Kyl mäkin voin lukasta jos et muuta keksi, vaikken mikään hyvä kirjoittaja ole.)

  Mun pitää muuten tehdä ne sun pari lyhyttä sarjista mistä tein kuvakäsiksen täs joku päivä, mun pitäis vaan laittaa portfolio kokoon ennen ku tuun Suomeen.

 4. arua Kirjoittaa:

  Mä en oo keskittynyt edes piirtämisen harjoitelemiseen. ;_; Käsis on mulla vain paperilla ja sellaisessa kunnossa että mä taidan olla ainoa joka siitä tuollaisenaan saa edes jotain selvää. Pitäisi taas kaivaa se esiin, vaikka alkoi vähän mennä mielenkiinto sen kanssa… periaatteessa haluan tehdä sen, mutta se tuntuu samalla ärsyttävän huonolta. Alun perin toivoin että saisin ekan osion nettiin kesän alussa, mutta eihän tällä laiskalla asenteella mitään saa aikaan.

  Tulee kyl mieleen että ajan voisi käyttää järkevämminkin kuin tekemällä huonoa sarjakuvaa. :/ Ehkä mä joskus fiksuunnun ja totean ettei mun jutuista ole mihinkään, hankin käsikirjoittajan ja olen onnellinen. Tosin ehkä pitäs hankkia myös uusi käsi.

 5. verna Kirjoittaa:

  Laiskuus tuntuu olevan aika yleinen ongelma. Ehkä intoa riittää sen työstämiseen kunhan et yritä pakottaa itseäsi liikaa, ettei ala tuntua pakkopullalta. Pidempien juttujen kirjottaminen ja hiominen kuitenkin vie aikaa.
  Ehkä sulta luonnistuu paremmin lyhyemmät kässärit, ihmiset kuitenkin tykkää sun jutuista. Mun on vähän paha mennä neuvomaan, mä oon itekin niin toivoton kässäreissä. : P
  Ainakin sä jaksat viel yrittää, mä vaan jumitan loputtomiin enkä yritä ees tarpeeks.
  Ja ehkä tulevaisuudessa voidaan hankkia kaikki mekaaniset kädet, ettei koskaan väsytä piirtämiseen.

 6. arua Kirjoittaa:

  Jaa, no mulla on pitkään ollut sellainen olo että muutamaa ihmistä lukuun ottamatta mun sarjakuvat ei kiinnosta juuri ketään. :/ Ollakseen ammattilainen pitäisi lukijoita olla enemmän kuin se 7-8. Mutta oon pikku hiljaa alkanut taas innostua piirtämisestä ihan omaksi huviksi, joten kyllä mä sen sarjakuvan yritän aloittaa, vaikka siitä tulisikin huono niin enpä sitä julkaisuun ole tarkoittamassakaan. Pääasia olisi että saisi omaksi huviksi tehtyä jotain. Ja ehkä siitä sillä tavalla tulee parempi. Mut mä oon kyllä sitä mieltä että sun jutuissa on enemmän kaupallista potentiaalia (mikä ei mun mielestä ole huono asia vaikka taide ja viihde aina yritetään laittaa vastakkain), oli sitten vaikka ulkopuolinen käsikirjoittaja… Mulla on vähän se hankala juttu että itsepintaisesti haluaisin vielä työstää omia juttuja vaikka narulla ei tunnukaan toimivan, ja Narullan kanssa olisi hankala ajatella käsikirjoittajaa (vaikka se voiskin parantaa asioita)… muuten käsikirjoittaja tuntuisi ihan hyvältä idealta, ainoa hankaluus on varmasti vain löytää sellainen joka natsaa omien mieltymysten kanssa. Pääsen ehkä kokeilemaan millaista on tehdä jonkun muun käsikirjoitukseen.

  Mä hankkisin mieluiten päivityksen mun omalle kädelle joka korjaisi tämänhetkiset bugit, mutta ehkä tulevaisuudessa voi hankkia kokonaan uuden.

 7. verna Kirjoittaa:

  Lukijat on vähän vaisua sakkia, välil mulle tulee ihan yllärinä kun joka randomisti sanoo (deviantissa tai jossain) ”hei luen sun blogii”. Enimmäkseen mun blogia kommentoi sinä tai Keijjo… ja hyvällä säkällä myös joku satunnainen joskus. Mutta se on tosiaan hankala saada selville kuinka monia itseasiassa kiinnostaa tai ei. Kunhan jaksat ainakin omaksi huviksi tehdä ilman turhaa stressiä. Aina meitä on ainakin muutama joita kiinnostaa. 🙂
  En oo kyl varma missä mun jutuissa ois kaupallista potentiaalia kun en oikein tee mitään. XD Sarjakuvilla oon kyl aina pyrkiny enemmän viihdyttämään kuin olemaan taiteellinen. Jos joku kutsuu joskus taiteilijaksi, mulle tulee välil vaivaantunut olo, kun en itteäni sellasena nää.
  Se onkin hankalinta löytää käsikirjoittaja jolla olis samat mieltymykset. Mulle on pari jätkää joskus tarjoutunu kirjottaa jotain, mutta niiden jutut oli vähän pyllystä. Niin pyllystä että rupesin miettimään tuleeko mun sajrakuvapiirtämisestä koskaan mitään, vai pitäiskö vaan yrittää itse harjotella käsikirjotusta.

 8. arua Kirjoittaa:

  Se on ihan totta että lähinnä myyntiluvuista näkee kiinnostaako ihmisiä, ja ne eivät auta jos ei sarjakuva ole myynnissä. Muutenkin Suomessa lukijakunta on niin pientä, yleisön tietoisuuteen mahtuu Aku Ankka ja sen lisäksi 1-2 muuta sarjaa samaan aikaan.

  Toinen, mistä suosion tietenkin näkee on rakastamamme fanart ja fanfiction ynnä muu fanitus, mutta Suomessa ei ole yhtäkään hittisarjaa joista sellaista tehtäisiin. Lähinnä ilmiö kuuluu muutenkin animupuolelle, eipä ole pahemmin osunut silmiin V&W tai Fingerpori fanartia… Muutenkin täällä asenteet ovat usein ääripäissä: jos fanartia jostain löytyy, siitä puhutaan jopa piratismina. Tietenkin siinäkin skenessä on omat ongelmansa, kuten huhut siitä että fanit ovat saattaneet haastaa tekijän oikeuteen tämän varastettua heidän ideansa fanfictionista…

  Mutta on se niinkin että hyvät jutut huomataan. Suomen tilanne nyt vain on mikä on, vaikka olisi hyväkin tekijä ei ole välttämättä mahdollisuutta menestyä.

 9. arua Kirjoittaa:

  En ole varma seuraako tätä blogia kukaan muu kuin pari tuttua, mutta varmuuden vuoksi: pitempi ”Miron-sarjis” lähti viimein käyntiin, ilmoittelen täällä sitten jos ja kun ensimmäinen luku on valmis. Jos koko homma kaatuu, ilmoittelen siitäkin. o/

 10. Pumps Kirjoittaa:

  Oi, olipa hieno tarina 🙂

 11. arua Kirjoittaa:

  Joku luki sen?? :O (Sori, oli pakko. X) Siis tahtoo sanoa että kiitos.

Jätä vastaus