Pahin painajainen pitkiin aikoihin

No, ei mulla enää ollut sellainen olo kun heräsin kokonaan.

(Pahoittelut huonosta laadusta, skanneria ei ollut lähellä… Toivottavasti teksteistä saa selvää.)

Tags: ,

8 kommenttia - “Pahin painajainen pitkiin aikoihin”

 1. verna Kirjoittaa:

  Tollaset vanhat nuket on kyl creepyi. Ja etenkin jos silmät seuraa sua.
  Mä näin toissayönä unta että mulle kasvoi viikset, mutta sellaset säälittävät haituvat. Se oli hämmentävää.

 2. arua Kirjoittaa:

  Joo, harmi ettei unta voi koskaan piirtää sellaisena kuin sen näki. Se nukke oli PELOTTAVA.
  Ehkä sä aiemmassa elämässä olit viiksekäs nainen.

 3. kaisu Kirjoittaa:

  Sulla on paljon noita nukkeunia. Etkä oo ees käyny meillä aikoihin. Vaikkei mun nuket olekaan tuollasia.

  Kerronpa sulle mun unen, vaikkei se mitenkään pelottava ollu. Viime yönä olin muka jossain atollilla jossa oli sellaset korkeat kiviseinät kai se oli joku tulivuoren kraateri merellä, sinne oli päässy laivoja uppoamaan ja kun sukelsi niin piti varoa ettei ne mastot lävistä (?!). Sitten siellä oli sellanen saareke jossa oli puu (se ei ollut palmu, vaan joku lehtipuu), ja puussa roikkui joku .. hahmo jostain köysistä, ilmeisesti hieman vihaisena kun se halus pois sieltä? Me päätettiin auttaa sitä. Siinä vaaleassa hiekassa oli sellanen vesikuoppa jossa kasvoi jotain vesikasveja jotka näytti mustikanvarvuilta. Alkoi hämärtää ja sieltä veden pintaa lensi joku värikäs vihreänsininen keiju, tai ehkä se ajoi sellasella vesiskootterilla vaikka ei se mun mielestä koskenut sitä veden pintaa. Sillä oli sellaset turkoosin sinivihreät siivet ja se kimalteli kun se kiisi lähelle sitä saarta. Sitten tuli pimeätä ja heräsin.

  Mistähän näitä oikein tulee?

 4. arua Kirjoittaa:

  Alitajunnasta?

  BJD-jutut ei tosiaan ole yhtä pelotavia kuin kunnon wanha antiikkinukke, jolla on hampaat ja silmät vähän harittaa…

 5. unni Kirjoittaa:

  …mä näin sellasta unta et olin sotkeutunu kolmiodraamaan kahden juutalaispojan kanssa. Suurin osa unesta oli sitä et suku (joista ainookaan ei ollu mun sukulainen elävästä elämästä) mietti rabbin kanssa miten kihlauksen saa purettua Talmudin mukaisesti ja niin ettei siitä aiheudu skandaalia. Heräsin hirveään ahdistukseen siitä että perheeni menetti myötäjäiset ja hetken oli pakottava tarve mennä synagogaan sovittamaan asiaa.

  Sitten muistin olevani sinkku/pakana ja menin keittiöön juomaan aamukahvia.

 6. arua Kirjoittaa:

  Mä näin viime yönä unta että asuin isoäidin kämpässä (jota ei enää ole), ja mulla oli koko ajan olo että siellä kummitteli. Sinne ilmesty sitten kirjekuori jossa oli jotain kortteja ja Suvivirren sanoja jotka piti antaa joillekuille, mutta en tiennyt että keille. Sanoin ääneen et menen nyt hetkeksi pois huoneesta ja voisko sen sillä aikaa kirjoittaa paperille että minne ne on menossa. Kun tulin takaisin, paperilla oli paljon koukeroista tekstiä jossa oli yksityiskohtaisesti annettu ohjeet, mutta siitä ei saanut mitään selvää.

 7. Erisa Kirjoittaa:

  No hyvä ettet oo tossa tilanteessa saanu unihäiriökohtausta. En tiedä oletko saanut sellaista ikinä muutenkaan, mutta voin infota, että se on sellainen tila, että ihminen on yhtä aikaa unessa ja valveilla. Eli kun herää, niin ei herääkään kokonaan. Eli käytännössä se tarkoittaisi sitä, että näkisit hetken sen nuken YMPÄRILLÄSI OLEVASSA HUONEESSA, ennen kuin heräät kokonaan. Asialla ei ole mitään tekemistä harhaisuuden tms. kanssa, se on vain tila, jossa REM-uni ei katkeakaan heti kun avaa silmät. MUTTA SE ON IHAN HELKKARIN PELOTTAVAA. Mulla oli muutamia vuosia sitten semmosia öitä noin viikon välein, ei onneks enää. Ei kivaa. ;__;

 8. arua Kirjoittaa:

  Tokihan mulla unihalvauksia on ollut, sellaisiakin mihin on liittynyt voimakkaitakin hallusinaatioita. Yleisintä oiretta eli kuolemanpelkoa niissä ei kuitenkaan koskaan ole ollut, ja olen siitä kiitollinen. :/
  Huomasin myös että unien ahkera kirjoittaminen ja selkounien lisääntyminen johtaa heti kaikenlaisiin häiriöihin heräämisvaiheessa. Narkoleptikot saivat heti sympatiat: itse havahduin pari kertaa aamulla siihen että ovikello muka soi, mutta heille sitä voi sattua valveilla pitkin päivää.

  Itse asiassa luulen, että ellen olisi niin tyhmä, olisin ryhtynyt unitutkijaksi. Aivojen toiminta ja tietoisuus on alkanut viime vuosina kiinnostaa sen verran paljon.

Jätä vastaus