Miten pääsin eroon kahvista ja siirryin teehen

Tags: ,

16 kommenttia - “Miten pääsin eroon kahvista ja siirryin teehen”

 1. Saiccu Kirjoittaa:

  Itse olen vihreän teen ja valkoisen teen suuri ystävä. Nordqvistin ja Clipperin teet ovat aivan ykkösiä. 🙂 En tiedä mikä siinä on, mutta en vain pidä enää mustasta teestä. Rooibos menee, jos siinä on jotain muutakin makua mukana.

 2. arua Kirjoittaa:

  Clipperillä on graafisesti miellyttävä pakkaussuunnittelu, ostaisin niitä ehkä ihan pakkaustenkin takia, jos en hakisi teetäni teekaupoista. Forsmanilla on joku valkoinen tee jossa on vaniljaa, se maistuu sitten vain vaniljalta, mutta tekisi mieli maistaa joskus uudestaan. En ole koskaan päässyt edes maistamaan maustamatonta valkoista teetä, että voisi kokemuksesta sanoa että ”eihän tää maistu miltään”…

 3. rama Kirjoittaa:

  Esm valkoinen jasmiinitee on todella hyvää kiinalaiselle ruualle. Itse juon kyllä ihan sellaisenaankin, en tiedä onko tottumuskysymys, mutta jos juo enimmäkseen valkoisia ja vihreitä (maustamattomia!) niin alkaa arvostaa pikku vivahteita. Myös paahdettu japanilainen tee kuten hojicha on ÄLYTTÖMÄN hyvää sekä kylmänä että kuumana (^_^)

 4. arua Kirjoittaa:

  Oliko se kenties se joka maistuu ihan popcornilta?

 5. rama Kirjoittaa:

  Ei, se on Genmaicha’ta, sitä jossa on paahdettua riisiä.

 6. Keijjo Kirjoittaa:

  Oot hyvä tekeen tämmösiä mutta teksti on jäykkistä.

  Muistuta että käyn sun luona teellä. Voin kääntyä.

 7. arua Kirjoittaa:

  Mun tekstit on aina vähän jäykkiä. En ole kovin hyvä tekemään sujuvaa tekstiä, se on vaikeampaa kuin luulisi (kaikki mun vanhat jutut on aina hirveen huonosti kirjoitettu kun luen ne pitkän ajan päästä uudestaan)

  Mun luona ei saa Oikein Haudutettua tm, mutta joko tai sitten festareiden lähellä on kaksikin paikkaa joista saa hyvää teetä.

 8. kejjo Kirjoittaa:

  Tarkotin tekstausta, eli fonttia. Olen käsintekstauksen kannattaja.

  Ei jumalauta noita captcha-sotkuja, monta kertaa jää kommentoimatta kun mikää ei kelpaa, on ku sarjislinjalaisen tekstausharjoituksia.

 9. arua Kirjoittaa:

  Mä kyl aina häpeän tekstejäni kun näen ne myöhemmin uudestaan, niissä on usein jotain ihme kömpelyyttä jota en huomannut kirjoitusvaiheessa. Mun tekstaus oli tällä kertaa semmosta sotkua, ettei siitä saanut mitään selvää. Pitäs löytää joku hyvä fontti tai tekstaaja. Tää fontti ei oikein sovi mun sarjoihin, mutta parempaakaan ei ole löytynyt.

  Captchoista päästiin hetkeksi eroon, mutta ilmeisesti ne ovat ainoa tapa estää massiivinen roskapostaus…?

 10. verna Kirjoittaa:

  Ihan hyvää teetä sä Aura keität. KYL MÄ TIIÄN.
  Ja sun kirjotuksetkin on ihan hyvii, senki aurashiba. Hyvää rentoa sarjisfonttia on kyl vaikea löytää. Hm.

 11. arua Kirjoittaa:

  Jep, niissä on aina joku vika. Joko ei ääkkösiä tai sitten välistykset on päin hittoa ja fontti on hankala lukea…

 12. kejjo Kirjoittaa:

  Fontin käyttäminen vastaa elokuvassa robottiäänen käyttämistä.

 13. arua Kirjoittaa:

  Olen käsinkirjoitetun tekstin puolella, mutta jos käsialasta ei saa selvää, on parempi valita se fontti. Aika monessa niitä käytetään, eikä se kaikissa sarjakuvissa häiritse.

 14. Zeroness Kirjoittaa:

  Vaikka olenkin kahvin ystävä, Limingassa sitä tuli juotua aivan liikaa. Varmaan elämäni pahimmat närästykseni sain siellä. Nykyisin panostan määrän sijasta laatuun. Kahvinkeitintä ei tässä taloudessa ole.

  Tee on varmasti muuten kiva juoma, mutta vaikka en erityisen herkkävatsainen ole, jostain syystä se pistää vatsan kipeäksi. Lisäksi se on joko aina liian kuumaa juotavaksi tai sitten jo aivan kylmää. Mistähän tämä ilmiö mahtaa johtua? Vihreä tee ei sentään tee vatsaa kipeäksi, mutta minusta se on turhan mautonta. Enkä huomaa sen piristävää vaikutusta juuri lainkaan.

 15. arua Kirjoittaa:

  Se on niin yksilöllistä miten kunkin kroppa suhtautuu teehen tai kahviin. Olen kuullut ihmisistä, joilla vihreä tee aiheuttaa huimausta, ilmeisesti kofeiinin takia. Ja täällä pohjolassa suosittu vaaleapaahtoinen kahvi närästää helposti.

  Yleensä musta tee laittaa ihmisillä vatsan helpommin sekaisin, varsinkin jos sitä juo liikaa. Joillekuille taas tulee vatsa kipeäksi nimenomaan vihreästä. Jotkut eivät kestä lainkaan teetä juotuna tyhjään vatsaan. Vihreissäkin on eroja, esim suuri osa japanilaisista teistä on raakoja, ja niitä ei kuulemma ainakaan pitäisi juoda tyhjään vatsaan. Kiinalaiset vihreät taas on valmistettu eri tavalla, ja ne ovat lempeämpiä. Kuulemma teetä ei myöskään pitäis juoda ruuan kanssa, haittaa joidenkin aineiden imeytymistä. Virallinen ohje on ennen tai jälkeen syömisen, mut en nyt muista kuinka paljon. :X Mut suurin osa teenjuojista selviää ilman kummempia ongelmia, ei kai se muuten olisi niin suosittu juoma. :/

  Kahviin tottuneesta saattaa tuntua siltä ettei tee piristä, mutta se saattaa johtua siitä että teen kofeiini on erilaista kuin kahvin. Se ei iske heti voimalla vaan tulee viivellä ja lempeästi. Se takia tee ei yleensä aiheuta kamalaa kofeiinitärinää, mut kuten todettu, kaikille ei sekään sovi. Laimeammat maut vaativat myös tottumista ja aikaa että erottaa ne toisistaan, vähän sama ku viineissä, ilmeisesti. Jos teellä yrittää korvata kahvin, se helposti tuntuu liian laimealta ennen kuin siihen oppii. Mä esmes join ensin paljon maustettuja vihreitä, mutta nyt osa niistä lähinnä ellottaa, ja nykyään juon paljon maustamatonta, tai ainakin sellaisia missä ei ole hedelmäöljyjä seassa.

  Mitä lämpötilaan tulee, oon huomannu ton jäähtymisongelman melkein kaikkien kuumien juomien kanssa. Mulla jäähty aina kahvitkin kun en juonu tarpeeksi nopeasti. Tee tulisi juoda silloin kun mukin kyljestä voi ottaa kiinni polttamatta sormiaan. Useat vihreät kestävät jäähtymisen, mutta musta yleensä ei.

  Haa, kivaa päästä taas kirjoittamaan romaania teestä. o/

  Ai niin, piristävimpiä taitavat olla valkoiset teet (jotka ei maistu maustamattomana yhtään miltään) ja puerhin kummalliset homeiset aidot vuosikerrat, jotka nekin saattavat aiheuttaa huimausta.

 16. teemukillinen Kirjoittaa:

  Moi. Sun sarjakuvat on piristäviä.

Jätä vastaus