Aivopuoliskot ja juustonaksu

Oikeaa kättä hallitseva vasen aivopuolisko järkeilee, että jos kädessä on syötävää, se laitetaan suuhun.

Tags: , ,

3 kommenttia - “Aivopuoliskot ja juustonaksu”

 1. kjjj Kirjoittaa:

  Uh, rakkauteni taiteeseesi läpäisi kattonsa.

 2. Tekno-Kekko Kirjoittaa:

  Väittävät toisaalla, että aivopuoliskojen irrallisuus olisi myytti. Myytti murrettu juustonaksulla?

 3. arua Kirjoittaa:

  En ole kovin syvällisesti selvillä siitä, minne toiminnat aivoissa sijoittuvat, mutta olen käsittänyt että tietyt tehtävät ovat vasemmassa ja toiset oikeassa aivopuoliskossa. Tulee mieleen karmea/hupaisa juttu naisesta, jonka aivopuoliskot piti erottaa toisistaan kohtausten takia. Leikkauksen jälkeen hän ei pariin viikkoon hallinnut toista kättään, joka mm. toistuvasti veti häntä turpaan. Tietenkin aivot ovat suht muuntautumiskykyiset, ja vaikka ihmiseltä olisi poistettu kokonaan toinen aivopuolisko, voi jäljellä oleva ottaa hoitaakseen alun perin toiselle kuuluneita tehtäviä.

  Tässä tapauksessa voi kyllä yhtä lailla olla kyse siitä, millä kädellä on tottunut syömään. 🙂

Jätä vastaus