Taiteilijat ovat siis harvemmin psykopaatteja?

Tags: ,

2 kommenttia - “Taiteilijat ovat siis harvemmin psykopaatteja?”

  1. Annika Kirjoittaa:

    Itellä tuli ekana mieleen, kun näin tuon uutisen, että osa noista ei-psykopaattialoista varmasti johtuu myös siitä, että esimerkiksi hoitoalalle ja (usein, joskin Suomessa ei kaikissa paikoissa) terapeutiksi pyrkivienkin mielenterveys yleensä testataan ennen kouluun pääsyä, niin niille aloille ei niin paljoa pääse psykopaatteja pesiytymään. Toimitusjohtajilta ja mediatyypeiltä ei paljoa mielenterveyttä mitata.

  2. arua Kirjoittaa:

    Osasyy on varmasti siinä. Jännää tosin, että kirurgeissa oli psykopaattisia piirteitä, vaikka siinäkin autetaan ihmisiä. ._.?

    Luulisin, että psykopaattialoille ajautuvilla on luonnostaan enemmän menestymiseen tarvittavia luonteenpiirteitä, joka sitten aiheuttaa sen että sieltä löytyy enemmän myös niitä psykopaatteja. Taiteilijoiltahan ei myöskään mitata mielenterveyttä, ja vaikuttaisi siltä, että luoville aloille eksyy keskimääräistä omituisempaa/hullumpaa porukkaa, joka on kautta aikojen kärsinyt ties mistä mielenterveysongelmista ja erityisesti masennuksesta. Silti menestykseen vaadittavat luonteenpiirteet loistavat poissaolollaan – ei aina, mutta usein piirtäjillä on (kunnianhimosta huolimatta) vähän taitoja edetä agressiivisesti urallaan, ja useat tuntuvat kokevan esilläolon ja itsensä hehkuttamisen todella vaikeana.

Jätä vastaus