Netti imaisee

Se, kun tarkistaa tottumuksesta sähköpostit kesken työnteon viiden sekuntin välein myös sellaisina päivinä, jolloin ei odota tärkeitä viestejä… Useimpina päivinä kerta riittäisi aivan hyvin, vaikka eihän toki koskaan voi tietää milloin tulee tärkeä viesti.

Tags:

6 kommenttia - “Netti imaisee”

 1. kjjj Kirjoittaa:

  Netti on merkittävin tietovarasto ikinä. Alitajuntasi tietää mitä tarvitsee.

 2. arua Kirjoittaa:

  Toisaalta joiltain osin se myös vähentää asioihin perehtymistä, mikä näkyy jo nykyelämässä – ja vie ihan turhaa työaikaa (kuten tälläkin hetkellä, mun ei pitäisi olla netissä vaan keskittyä käsikseen, mutta lamaannuin taas).

 3. Rikki Kirjoittaa:

  Yksi mikä netissä on salakavalaa on se kuinka jää pakonomaisesti tarkistamaan erinäisiä päivityksiä jopa parin minuutin välein vaikka tietää ettei päivityksiä siinä ajassa ole tullut. Se on pikemminkin rutiininomainen reaktio kuin mikään tietoinen teko.

  Ja sitten myös huomaa tutkiessa ja etsiessä mallikuvia ja referenssejä että onkin jäänyt katsomaan nettivideoita tai lukemaan jostain ihan asiaanliittymättömästä.

 4. arua Kirjoittaa:

  Joo, kuulostaa tutulta. Ihan kuin netti muuttaisi aivotoimintaa tai jotain niin ettei pysty keskittymään vaan pomppii asiasta toiseen parin sekuntin välein. Pitäisi ihan tietoisesti sulkea kone ettei se häiritsisi koko ajan. Ja jos tekee konella töitä niin vetää piuha irti. (Harmi vaan että se estäisi podcastien kuuntelun netistä samalla kun tekee muuta.)

 5. miukki Kirjoittaa:

  Joo, tuo päivityksien tarkistelu on mullakin se mihin jumitan.. varsinkin kun niitä tarkistettavia sivustoja on kertynyt vähän liikaa, pitäis taas karsia turhat pois (niinku jotkut huumorikuvasivustot, nekin kierrättää vaan toistensa juttuja niin miks ihmeessä seuraan ainaki kolmea :I varsinkaan kun ne kuvat harvoin on edes kovin hauskoja).

 6. Miizou Kirjoittaa:

  Joskus nuorempana mulla meni aina hitosti piirto-/työaikaa hukkaan siihen, että ennen aloittamista piti hakea juotavaa pöydän viereen ja valita hartaasti CD-kokoelmasta sopivaa musiikkia kuunneltavaksi. Mitenkään muuten ei voinut päästä asianmukaiseen työfiilikseen, ja jos juotava/musiikki loppui, niin sitten koko rumba alusta.

  Eli jos ei se ole internet, niin sitten se on päivän sanomalehti, televisio, radio, kirja-/sarjakuvahylly, tai mp3-/CD-soitin. =P

Jätä vastaus