”Miron-sarjiksen” 3. luku

”Miron-sarjiksen” kolmas luku Huhuja on nyt luettavissa sarjakuvan sivuilla.

Nopeasti on tehty ja jälki on sen mukaista… Mutta tämän projektin tarkoitus onkin selvittää, osaanko tehdä paremmin pitkiä tarinoita kuin niitä lyhyitä, joissa oli aina jotain mystistä vikaa.

Tags: , , ,

13 kommenttia - “”Miron-sarjiksen” 3. luku”

 1. keijjo Kirjoittaa:

  Mun koneella pitää aina skrollata sivu alas, sommittelu ei näy kokonaisena. Koneen näyttö on tietysti matala, mutta niin on monen nettiläppärin.

  Onko se sitten vastenmielistä rakentaa sivu vaakaan?

 2. arua Kirjoittaa:

  Joo, mullakin pitää hiukan skrollailla, mutta aloitin silti piirtämisen tähän formaattiin… Kai se tuntui henkisesti helpommalta, ja kai siinä oli taustalla ajatus että halusi harjoitella albumin tekoa. Ja mangasivuthan ovat yleensä pystysuunnassa. En tiedä. :/

 3. keijjo Kirjoittaa:

  Viihdyn kyllä.

 4. keijjo Kirjoittaa:

  Onko ’yleensä’ perustelu mihinkään?

 5. arua Kirjoittaa:

  Eihän se ole, mutta tämä tuntui itselle luontevammalta formaatilta ja halusin harjoitella. En ole täysin luopunut siitä toiveesta että joskus voisi piirtää pitkiä tarinoita julkaisuun, vaikka turha toivehan se taitaa olla.

 6. Kaisu Kirjoittaa:

  Minua häiritsee vain yksi asia ja se on yhdessä lauseessa ”kerto ton”. Ton ei oikein istu mun mielestä tuon vanhan ukkelin suuhun. Se on helsinkiläismurretta.

 7. arua Kirjoittaa:

  Mä en suoraan sanottuna tiedä murteista mitään, ja mietin jo tehdessäni ukon puhetta että onko se mikään ”oikea” tapa puhua. En edes osaa sanoa oonko kuullut sanaa ”ton” käytetttävän myös maalla vai en.

 8. Kaisu Kirjoittaa:

  Minä en ole koskaan asunut varsinaisesti maaseudulla, tai sellasella miksi itse sen käsitän, mutta en ole koskaan kuullut että kukaan siellä ois sanonut noin. ”Tuon” ”kertoi tuon” tai jotain vastaavaa. Helsinkiläiset lyhentää paljon sanoja, jopa sellasia mitä en itse olis tullut ajatelleeksikaan.

 9. keijjo Kirjoittaa:

  Suomessa on pirusti murteita joista useassa sanotaan ’ton’, varsinkin kun ihmiset ei elä enää maaseudulla vaan televisiossa. Mutta sarjakuvassa se saattaa antaa vääränkin vaikutelman.

 10. arua Kirjoittaa:

  Varmasti tämän jälkeen muistan välttää sanaa ”ton”. 😀 Tosin luulen, että se on tässäkin sarjakuvassa se pienin ongelma.

 11. Kaisu Kirjoittaa:

  Kyllä se musta toimii hyvin muuten, vaikka tuo ny vaan häiritti mua. 😛 elä tee kärpäsestä härkästä.

 12. arua Kirjoittaa:

  No toivottavasti tämä ei kärsi samoista ongelmista kuin mun muut sarjakuvat… 😛 Lähinnä palautetta on tullut kavereilta ja tutuilta, joten en tiedä miten ”lukijat” asian kokevat…

 13. arua Kirjoittaa:

  Neljäs luku on valmis, laitan sen nettiin kunhan saan sen skannattua.

Jätä vastaus