Miron-sarjiksen 8. luku

”Miron-sarjiksen” 8. luku Susi on valmis ja luettavissa sarjakuvan sivuilla. Kohta tämä onkin valmis, sillä lukuja on jäljellä enää pari.

Fiilikset on vaan vähän ristiriitaiset että teenkö tässä mitään järkevää. Ainakin olen oppinut jotain ja saanut aikaan pitkän sarjakuvan, onhan sekin jotain vaikkei tästä mitään muuta tulisi?

Ja miksi Miron ei leikkaa hiuksiaan ja kasvata partaa?

No siksi…

Tags: , ,

15 kommenttia - “Miron-sarjiksen 8. luku”

 1. kaisu Kirjoittaa:

  Aaargh näitä klifhängereitä!!!!!

 2. verna Kirjoittaa:

  Oot oppinu mm. cliffhangerien jalon taidon.

  Ei se niin pahalta näytä lyhyellä tukal ja parral.

 3. arua Kirjoittaa:

  Jaa? Mun mielestä siitä hävisi kaikki mikä tekee Mironista Mironin, ja se alko näyttää ihan joltakulta muulta…

 4. Mi-chan Kirjoittaa:

  Tuota.. sellainen asia, että olisin kyllä mielelläni lukenu tuon 8. luvun, mutta kun sitä ei löydy tuolta sun nettisivuilta vaikka kuinka ettis..

 5. arua Kirjoittaa:

  Kokeile päivittää sivu, joskus selain hakee sivut vain välimuistista ja näyttää vanhentuneen version.

 6. muura Kirjoittaa:

  No mut eihän tietenkään sarjakuvien teko ole ikinä turhaa! Mitä hupsuttelua! Ja mun mielestä tää on nyt ainakin todellakin julkaisukelpoista jos joskus omakustanteen teet (mä ainakin toivoisin niin suuresti koska on tää sellanen sarjis mitä mä voisin lukea aina uudelleen sillon tällön :3)

  Niin ihanaa mustan käyttöä edelleen. ja maisemia ja tunnelmaa <3 Ja Aili on kyllä mun lemppari kun se on niin kovis. ;_;

 7. arua Kirjoittaa:

  Itsellä on vain olo että olisi kannattanut panostaa enempi piirrosjälkeen, nyt siitä saa sellaisen käsityksen että olen vielä huonompi piirtäjä kuin oikeasti olen. Suomimangalla on muutenkin vaikea päästä esiin, ja jos piirrosjälki on amatöörimäistä, siitä naputetaan heti.

  + sarjiksessa on pieniä ongelmia, jotka olisi voinut korjata jos niitä olisi miettinyt hieman enemmän.

  Mietin kyllä yhä vakavasti sitä kannattaisiko tää julkaista omakustanteena, mutta voi olla että ei, koska se tulisi tod näk kalliiksi. Mutta pitää katsoa.

 8. arua Kirjoittaa:

  Ai joo, sekin vielä ettei mulla ole sivuista painolaatuisia versioita skannattuna. >_>’

 9. muura Kirjoittaa:

  …mutku ei tää oo mun mielestä ”suomimangaa”.. ja jos onkin niin en silleen tiedä mitä vikaa siinä on jos se on sit suomalaisen piirtämää Suomeen perustuvaa suomalaista sarjakuvaa joka sit jonkun mielestä on jotain ”suomimangaa” mitä se sit niinku onkaan mut en mä ainakaan näe sitä ku sarjakuvana. :B Ja mä uskon et monet muut on samaa mieltä. Sua niin pelottaa toi suomimanga-leimaus! Mä ehkä ymmärrän sen jotenkin koska oon itekkin raivostunut ihmisistä jotka dissaa heti kaikkea joka vähänkin muistuttaa mangaa mutku öönnöönöön. Kaikest voi sanoo MANGA ja osottaa sormella jos ei tiedä aiheesta mitään. Mut ei se nyt mikään haukkumasanakaan ole. Oo sit vaikka ylpeä genren edustaja ja näytä et voi tehdä siistiäkin mangua!

  En mä osaa sanoa mitään piirrosjäljestä ku ei siinä mun mielestä mitään nähtävää vikaa ole, oon enemmän keskittynyt tarinaan tota lukiessani, ja eikö se tarina ookkin pääasia tässä. Ja asijat saa aina skannattua uusiksi.. c.c

  Jos menee opiskelijoille tarkoitettuun kopiointifirmaan tulostuttamaan (nimenomaan tulostuttamaan eikä painattamaan) A5-kokoisia stiftattuja mustavalkolehtiä niin siitä pitäisi tulla suht sopuhintainen pötkäle. :3

 10. arua Kirjoittaa:

  Jopa Tositarinoista kuului miten ne olivat ”mangaa”, mitä en käsitä itse ollenkaan. Mutta Narullassa on aina ollut selkeitä mangavaikutteita, ja usein ne tuntuvat olevan este sille että sarjis otettaisiin vakavasti. Kuulin että maailmallakin koulujen pääsykokeissa mangavaikutteet lasketaan usein miinukseksi.

  Sivuja on niin paljon, että siitä olisi pakko tehdä nidottu alppari. Se varmaan nostaa heti hintaa. Tietenkin sitä haluaisi tehdä kunnollisen albumin kun sellaista en vielä ole saanut ulos, kaikki vanhat omakustanteeni olivat rumia offset-lärpäkkeitä… Mutta en tiä, pitää miettiä. En oikein jaksaisi enää omakustanteita, vaikka toisaalta se olis ihan mukavakin nähdä sarjakuvansa painettuna albumina.

  Tai no, en tiä missä menee se raja milloin pitää tehdä liimaselkäinen…

  Itse kuulun myös niihin jotka katsovat enemmän kuvakerrontaa ja tarinaa kuin piirrosjälkeä, mutta suurin osa tuntuu olevan sen piirrosjäljen kannalla. Se on periaatteessa ymmärrettävää, sillä senhän lukija näkee ensimmäisenä.

 11. rama Kirjoittaa:

  Kuinka Mironin yhdeksäs luku edistyy? Luin juuri kaikki luvut uudestaan yhteen pötköön, ja nyt olisi kauhea hinku saada tietää kuinka tarina päättyy!

 12. arua Kirjoittaa:

  Meinasin taas hukata idean mitä olin tekemässä, mutta se on työn alla…

 13. rama Kirjoittaa:

  Älä anna periksi! Itse yritän aina omaa huonouttani itkeskellessä ajatella kuinka paljon virheistä oppii (^_^)
  Kuten totesin jo aikaisemmin, pidät tarinan hyvin koossa, ja varsinkin luontoa ja eläimiä kuvaavat ruudut ovat ilo silmälle. Tykkään runsaasta mustankäytöstäsi.

 14. arua Kirjoittaa:

  Kiitos, joo, kyllä mä tuon loppuun saan kun tiedän että sillä on kuitenkin ainakin muutama lukija.

  Suurin ongelma tuossa on se käsis, luulin että se oli valmis mutta en sitten tehnyt siitä enää kolmatta versiota vaan lähdin muuttelemaan tarinaa tarpeen mukaan piirtäessä… Se oli iso virhe. Nyt en enää voi käyttää käsistä muuta kuin ohjeistuksena, mikä vaikeuttaa työtä, vaikka se tavallaan myös antaa vapauksia. Ainahan käsikset hieman muuttuvat, mutta tarinan tärkeimmät jutut pitäisi olla ylhäällä kun on näin isosta jutusta kyse. Plus piirustustaito katoaa jos ei piirrä sarjista pariin viikkoon. Meh.

 15. hakaneula Kirjoittaa:

  Mahtava lihakauppias! :3

Jätä vastaus