Outoa, nenä.

Laitetaan saman tien toinenkin päivitys.

Tags: , ,

7 kommenttia - “Outoa, nenä.”

 1. kjjj Kirjoittaa:

  Näitte juttuin tyyli ei näytä mangalta. Miro näyttää.

 2. arua Kirjoittaa:

  Ei tämä omiin silmiinikään näytä ainakaan kovin paljoa mangalta. Mutta tottumattomat näkevät sen mangana, mikä vähentää työmahdollisuuksia.
  En haluaisi lopettaa mangatyylilläkään piirtämistä, mutta pitäisi vielä osata jotain muutakin. Jos ei enää pyrkisi alalle, niin ei olisi mitään väliä sillä miten piirtää ja kiinnostaako se ketään…

 3. kjjj Kirjoittaa:

  Maailma on valunut ohitse, enää ei juuri tiedetä mikä on mangatyyli. Jossain kammioissa mangafanaatikot yhä pitävät riittejään, uhraavat teksvillereitä ja asterikseja ja tarrautuvat manguuteen mutta heitä ei huomata, kuulla…

 4. arua Kirjoittaa:

  Haluaisin ajatella noin, varsinkin kun omat vaikutteet ovat (myös Mironissa!!!) todella lieviä, mutta aina välillä tulee esiin että kyllä se vain edelleen haittaa. Piirtäjän pitää ainakin olla monipuolisempi, pelkällä mangalla ei pitkälle pötkitä maailmallakaan, vaikkei kellään olisi mitään itse mangatyyliä vastaan. Kyse ei ole siitä että sitä vihaisi, se ei vain joko kiinnosta ja menee liikaa yhteen lokeroon tai sitten samanlaista settiä on aivan liikaa eikä tiettyä geneeristä tyyliä välttämättä haluta käyttää yleiskuvituksena.
  Mangapiirit myös haluavat kuulemma pysyä visusti erossa muusta sarjakuvapuolesta, joka taas yhä edelleen lähte siitä että minäkin kuulun mangapuolelle, joten sekatyylillä piirtäminen on senkin takia huono idea.

 5. kokkoroo Kirjoittaa:

  En tiä oonko liian nyyppä sanomaan tämmöseen asiaan mitään, mutta ehkä elävän mallin piirtämisen runsas lisäys auttaisi? En tarkoita, että oisin koskaan bongannu mitään anatomia-virheitä sinun teoksissa, mutta ite olen huomennu sen vaikuttavan positiivisesti tyylin luonnolliseen kehitykseen 🙂

 6. Niilo Kirjoittaa:

  Mulle Mikko aiheutti Limingassa pienen identiteettikriisin sanomalla että voisin kokeilla jollain muullakin kuin mangatyylillä piirtää välillä. Ainakin omasta mielestäni pistin sitten kaiken tekemäni kyseenalaiseksi. Nykyään tuntuu että on jo löytynyt vähän omaa tapaa tehdä ja tuntuu siltä että vaihdan tyyliä sen mukaan mitä haluan ilmaista eikä minulla ole enää sellaisia malleja joiden mukaan piirrän.

  Tuntuu että sinä olet piirtänyt hyvin pitkään samantyylisesti ja voi olla aika hurjan tuntuista lähteä kokeilemaan jotain erilaista, mutta suosittelen. Elävästä mallista piirtäminen auttaa myös ja tulee itsevarmuutta sellaisten asioiden piirtämiseen mitä on ennen vältellyt. Itse jätin pitkään nenät pois, sitten tein sellaiset manganenät (eli joku viiva vaan satunnaisesti) mutta oikeiden nenien tutkiminen antoi lisää vaihtoehtoja ja nyt tuntuu että piirrän hahmolle sopivan nenän ja laitan siihen tarvittavan määrän yksityiskohtia. Käsien suhteen on käynyt vähän sama, mutta vaikeita ne ovat edelleen.

  En itse myöskään koe että on olemassa mitään mangapiirejä ja perinteisiä piirejä, mutta en toisaalta niin monia sarjistyyppejä ehkä tunne. Sanoisin kuitenkin tälleen ärsyttävän positiivisesti että vähät välitä jostain piireistä ja siitä mitä ne susta aattelee.

 7. Outi Kirjoittaa:

  Sehän näytti hauskalta nenän kanssa! Mutta jos haluaa muuttaa tyyliä (vaikka itse en usko että on olemassa mitään ns. tyyliä vaan käsiala) niin hyvä keino on vaihtaa välinettä. Välineen luonne on pitkälti se mikä sanelee miltä joku näyttää ja yleensä ihmiset sanoo eri välineellä tehtyjä juttuja eri tyyleiksi vaikka samalla tyylillä ja käsialalla sama tyyppi on ne tehnyt. Jos siis vaihdat tussiterän vaikka rasvaliituun? Öljypastelleihin? Tai ihan vaan lyijykyniin.

Jätä vastaus