Sarjakuvaopas

Sarjakuvamuotoinen oppaani sarjakuvien tekemisestä, eli SARJAKUVIEN TEKEMINEN, on ilmestynyt, kustantajana Finn Lectura. Kyseessä onkin ensimmäinen isommalta kustantajalta tullut julkaisuni, ja toinen albumi jos vanhoja (edelleen ikävästi kummittelevia) omakustanteita ei lasketa.

Opas on kokonaan väreissä ja Psyko-Tommikin on pitkän tauon jälkeen mukana. Yritin suunnata oppaan sekä mangasta että ”kaikesta muusta” kiinnostuneille, jollainen itsekin olen.

Tags: , , , , ,

9 kommenttia - “Sarjakuvaopas”

 1. kjjj Kirjoittaa:

  Luettu <3

 2. arua Kirjoittaa:

  Kai huomasit kohdelakkauksen?

 3. kjjj Kirjoittaa:

  Oooh!

 4. arua Kirjoittaa:

  Albumi kuulemma myös tuoksuu hyvältä.

 5. unni Kirjoittaa:

  OOOOOOO vautsi! Minä tahtoo! Ja onnittelut 🙂

 6. arua Kirjoittaa:

  Kiitos 🙂

 7. kjjj Kirjoittaa:

  Ehdin illalla tilata sen ja sitten se jo putkahtikin päivällä postissa, kiitos… 😀 (on siis odotettavissa omakin kappale). Persoonallisempi, eloisampi kuin tähänastiset oppaat.

 8. arua Kirjoittaa:

  Ymmärsin että olit jo ehtinyt tilata, mutta lähetin silti Liminkaan yhen kappaleen …jos siellä nyt voi antaa albumeja ihmisille luettavaksi ilman, että ne kaikki katoavat jonnekin.
  Kiitos arvostuksesta, toivottavasti oppaasta on ihmisille jotain hyötyä. Siinä ei ole kovin ammattitaitoisesti ja kattavasti teknisistä asioista, enemminkin vain itse sarjakuvan tekemisestä, tarkoitin sen tukemaan muita oppaita, en korvaamaan niitä. Ja toivottavasti mahdolliset kiinnostuneet löytävät sen. Ainakin kirjakauppalevityksessä olevia albumeja on helpompi saada esiin kuin oma- ja pienkustanteita ja niitä myös arvostellaan ja niistä puhutaan helpommin (vaikka kuinka sanottaisiin että jos tekijä ei osaa tehokkaasti markkinoida juttujaan niin se on tekijän omaa laiskuutta.)

 9. kjjj Kirjoittaa:

  Joo, ajattelin että kun on sarjakuvatyöpaja toukokuussa, voisi tuota esitellä.

Jätä vastaus