Michtron osa 2

Unohdin liittää edelliseen Michtron-postaukseen ichthyosaurusversiot Yläkerran huoneesta. Ei, en ole piirtämässä albumia uudestaan, mutta odotellessa lisää Willemiä… (Minulla on mielettömästi ideoita sekä Willemiin että Mironiin, mutta ne pitäisi vielä toteuttaakin.) Sivuista näkee myös miksi korvaan tekstit fontilla.

Klikkaa isommaksi!

michtron_ylapuolinenluola02
Alkuperäinen sivu: täällä

michtron_ylapuolinenluola01
Alkuperäiset sivut: täällä ja täällä

Tags: , , , ,

8 kommenttia - “Michtron osa 2”

 1. kjjo Kirjoittaa:

  En nähnyt miksi fontilla?

  Jos korvaa piirretyt kirjaimet konekirjaimilla, voi toki koota muutkin piirrokset konepiirroista?

 2. arua Kirjoittaa:

  Mutta eihän teksti ole sama asia kuin piirroskuva.

  Kyllä mun mielestä fonttia saa käyttää kunhan se sopii sarjakuvaan, huono tekstaus on aina huonompi vaihtoehto kuin hyvin valittu fontti. Joskus käsin tekstattu sopii paremmin, se riippuu niin paljon tilanteesta. En jättäisi näihin mun juttuihin tällaista käsintekstausta jos menisivät julkaisuun. Muistan aina kun törmäsi ihan hyvin piirrettyihin sarjakuviin jotka oli tekstattu todella tökerösti, siitä tuli aina vähän amatöörimäinen vaikutelma. Oli sarjakuvassa sitten fontti tai käsin tekstaus, tärkeintä olisi että teksti on luettavaa ja sopii sarjakuvaan (niin että se on sopivan huomaamaton).

 3. kjjo Kirjoittaa:

  Teksti on osa ilmaisua, ja jos teksti on suorarivistä ja tasapaksua, kokee puhujan äänenkin olevan robottimaista koneääntä. Sitäpaitsi se on poikkeuksetta rumasti, keskitettynä siinä kuplassaan.

  Konefontin näkeminen pudottaa sarjakuvan kiinnostavuudesta välittömästi 30%. Samoin jälkiäänitys elokuvissa. Se EI OLE TEKSTAUSTA vaan kirjaimien piirtämistä, joka kirjain piirretään yhtä ajatuksella kuin joka kuvapiirros.

  Olenko siis oikeesti väärällä alalla?

 4. arua Kirjoittaa:

  No ilmeisesti MÄ olen sitten väärällä alalla ja ei olisi pitänyt tehdä sarjisopasta kun en tiedä mistään mitään jne jne.

  No en tiedäkään, mutta ei tästä nyt mitään draamaa kannata alkaa rakentamaan. Itse en koe fonttia poikkeuksetta rumaksi, ja se on paljolti myös mielipide- tai tottumiskysymys ja riippuu myös sarjakuvasta. Huonosti valittu teksti on huonosti valittu, vaikka se olisi kuinka tehty käsin.

  Kirjoittaminen ei tosin ole mielestäni ihan sama asia kuin piirtäminen, kirjaimia ei piirretä vaan ne kirjoitetaan. Tai no, ainakaan mulla niiden piirtäminen ei toimi. Tekstistä tulee omituista ja kömpelöä, mikä sopii joihinkin juttuihin hyvin mutta mun sarjiksiin ei.

 5. kjjo Kirjoittaa:

  No, vetäydyn alalta.

  Limingan sarjakuvalinjan testamentikseni jää: kirjaimia ei tekstata, jokainen piirretään. :=)

 6. arua Kirjoittaa:

  No jos sovitaan että me molemmat vetäydytään alalta niin sitten kaikki loput saavat joko piirtää kirjaimet tai laittaa tekstit koneella ja kaikki ovat tyytyväisiä?

 7. kjjo Kirjoittaa:

  Ei käy, sulla on niin paljo kannattajia että sun pitää vaan jatkaa.

 8. arua Kirjoittaa:

  No saanko käyttää konefonttia että näyttäisi vähän enempi ammattimaiselta? 🙁

Jätä vastaus