Siitä tuli piirakka!

Aruan yhden omenan piirakka:

1 omena (hyvä)
Jauhoja (noin desi?)
Sokeria jonkun verran
Sulatettua voita… jonkun verran
1 muna (kauan kaapissa ollut)
Leivinjauhetta (hitusen, kaavi pois jos tuntuu siltä että sitä meni liikaa koska et tiedä leivinjauheesta mitään)
Suolaa (?)
Kardemummaa
Vaniljasokeria (koska vanilja vaikuttaa järkevältä valinnalta)
Kanelia (piirakan päälle)

Sotke aineet sekaisin parhaaksi katsomassasi järjestyksessä, tai sen mukaan miten ne nyt sattuvat tarttumaan käteen. Sulata voi jossain välissä. Riko muna erilliseen astiaan siltä varalta jos se on mätä. Lisäile jauhoja ja sokeria jos siltä tuntuu. Laita taikina uunin kestävään astiaan, mieluiten sellaiseen joka on taikinalle liian iso, niin ettei se peitä pohjaa kokonaan. Viipaloi omena piirakan päälle ja sirottele kanelia. Tunge uuniin 220 asteeseen aikomuksena pitää se siellä maagiset puoli tuntia, mutta ota se ulos jo noin 17 minuutin kuluttua kun sen reunat alkavat kuivua ja ruskettua uhkaavasti liian tummiksi.

Tags:

4 kommenttia - “Siitä tuli piirakka!”

 1. kaisu Kirjoittaa:

  Kardemummaa mä en laita kun pullataikinaan, mutta jos se maistuu hyvältä niin ei se väärin ole. 😀 Ei siihen suolaa tartte jos sä teet makean piirakan. Muna-sokeri-vaahto-taikinalle riittää yleensä se vartti uunissa, tai kunnes pinta on hyvän värinen eikä sisus tikulla kokeiltaessa enää tartu. Hyvä Aura! Sinä reipas! 😀

 2. keijjo Kirjoittaa:

  Ah, pikku rouva.

 3. verna Kirjoittaa:

  Kun ruokaan tulee mä en kyl osaa improta paskan vertaa. : D
  Pitäis kyl tehdä omenapiirakkaa täs joku päivä.

 4. arua Kirjoittaa:

  En mäkään osaa improta, mutta tällä kertaa se ei estänyt. 🙂

Jätä vastaus