Dissauslehti

Tags: ,

9 kommenttia - “Dissauslehti”

  1. keijjo Kirjoittaa:

    Mangaa ei ole haukuttu tavan Suomessa vuosikausiin. Takerrut eilisiin traumoihin, ressunen.

  2. arua Kirjoittaa:

    Kyllä pseudoa yhä dissataan, johtuu varmasti suurimmaksi osaksi siitä että mangatyylissä paistaa heti läpi jos piirrosjälki on vähänkään amatöörimäistä. Ja sehän johtuu siitä että perusmangassa yhdistyy yksinkertaistaminen (joka vaatii taitoa) ja realistinen (joka vaatii myös taitoa). Siksi pännii kun mangatyyliä vähätellään että ”kuka tahansa sitä osaa tehdä, ihan paskaa” vaikka se oikeasti vaatii huomattavasti taitoa näyttääkseen hyvältä.

    Myös ”OEL-mangalla” menee huonosti Jenkeissä vaikka sillä on siellä huomattavasti isompi lukijakunta.

    Ja juu, noi captchat on ärsyttäviä. Mutta ainakin niistä päästiin edes vähäksi aikaa kun otin sen sillon puheeksi….

  3. rama Kirjoittaa:

    LOL, tai siis parempi nauraa kuin itkeä… ne sivut jotka eivät olleet sun olivat luultavasti mun ;D

    keijjo: valitettavasti olet väärässä. Asiallinen (kovakin) kritiikki ja sonnanheitto ovat edelleenkin kaksi eri asiaa. itseäni ärsyttävät eniten ne sontaa heittävät jotka piiloutuvat nickien taakse blogeissaan ja foorumeilla. Julkaistuksi pääseminen on kuin punainen vaate monelle harrastelijalle, jotka kyllä itse haaveilevat julkaistuksi tulemisesta, mutta samalla jauhavat suu vaahdossa sitä kuinka mangaa voi piirtää vain Japanin kamaralla japanilaisista vanhemmista siitetty Japanin kansalainen.

  4. rama Kirjoittaa:

    Elän toivossa että jonain päivänä puhuttaisiin ihan vain SARJAKUVASTA, ja mahdollisesti siitä mistä päin kukin on saanut vaikutteita. Ehkäpä jo mun elinaikana (^__^)

  5. keijjo Kirjoittaa:

    Ehkei se toteudu noilla foorumeilla, täällä ”normaalimaailmassa” ei enää hiiskahdetakaan mangasta.

  6. arua Kirjoittaa:

    No, mangatyyliselle sarjakuvalle potentiaalisin lukijakunta ei ole se Aku Ankkaa tai ranskalaista taidesarjakuvaa lukeva…

    Kuten olen sata miljoonaa kertaa todennut, kaikki haluavat julkaista oman mangan mutta kysyntää ”pseudolle” ei vain ole tarpeeksi. Lisäksi monet katsovat ensisijaisesti piirrostyyliä, rujommat villerantailut ja rujompi manga on monelle se hyi ja yök, sisällöstä viis. Monet dissaavat jotain Petshop of Horrorsiakin sen hiukan töksön piirrostyylin vuoksi, mutta hyvät tarinat tekevät siitä paremman kuin monesta tyhjänpäiväisemmästä sohjosarjasta.

    No, mutta on täällä silti muutama tekijä joilta mielelläni näkisin tulevaisuudessa albumin… Jos vain heillä on mahdollisuuksia saada työnsä julki, sekään ei riitä että kustannustaloissa on ihmisiä jotka haluaisivat niitä julkaista…

  7. arua Kirjoittaa:

    Dissausaihe jatkuu: viime yönä mä näin unta että kaikkiin maito- ja kermapurkkeihin oli painettu mun kuva ja varoitus ettei mulle pidä vuokrata asuntoa jostain syystä X.

  8. rama Kirjoittaa:

    kiesus… 😛

  9. verna Kirjoittaa:

    Sun kyl pitää kohentaa sun itsetuntoa. : D

    Toi anti-spämmi-sanavarmistus antoi mulle tällä kertaa ”Ciattown Bruyére,” jota vähän ihmettelen. Piti vaan jakaa sen ilo teidän kanssa.

Jätä vastaus