Väliaikaisia turhautumisia

Onneksi se ei estä piirtämästä.

Tags:

13 kommenttia - “Väliaikaisia turhautumisia”

  1. Kejjo Kirjoittaa:

    Minust ihmisi, sulla myös, on väärä käsitys piirtämisestä. Ajattele sitä ajatustes ilmaisemisena äläkä taidonnäytteenä. Koulussa sai plussaa jos oli hyvä käsiala, mutta vain ne joilla oli hyvä sisältö, pärjäs koulun jälkeenkin.

    Sun piirtäminen on yhä mulle magiaa. Haluaisin pystyä samaan mutta kuljen eri suuntaan.

  2. arua Kirjoittaa:

    Voi olla, piirrosjälkeä tuijotetaan toisinaan niin paljon, että hyvä sarjakuva jää monelta lukematta jos piirrokset eivät miellytä. Mutta kuvituksissa, kansikuvissa, hahmosuunnittelussa yms tekninen taito on tärkeä, ja niille on enemmän kysyntää kuin sarjakuvalle. Tiettyjä tyylejä voi tehdä kömpelömminkin ja se näyttää silti hyvältä, mutta sitten on niitä tyylejä (mm. manga) joissa amatöörimäinen jälki näyttää, no, amatöörimäiseltä.

  3. Kejjo Kirjoittaa:

    Nyt mulla on edessä Cowboy Henk joten olen jäävi sanomaan.

  4. verna Kirjoittaa:

    Hemmetin taidokkaat viistoista-vuotiaat!

    Toivoisin että päivittäisit tätä useammin.

  5. Kejjo Kirjoittaa:

    Viistoistavuotiaitten näkemys ja sisällöt on verrattomia.

  6. arua Kirjoittaa:

    Joo. Ne jyrää meitin. Ketä kiinnostaa amatöörimäinen mangafossiili kun taitavia tekijöitä on Suomi väärällään? 😀

    Päivittäisin useammin jos olisi jotain mitä laittaa tänne. Miron-sarjista tulee 5. luku toivon mukaan pian.

  7. verna Kirjoittaa:

    Mulla vähän sama ongelma. Miksi piirtää kun on niin paljon nuorempia ja nerokkaampia piirtäjiä/oivaltajia?

  8. Kejjo Kirjoittaa:

    Lausumani oli ironiaa.

    Viisitoistavuotiaat ei ole todellisuutta sivunneetkaan, ne toistaa viihdettä ja sepitettä. Emme kaipaa teknistä kylmää sisällöttömyyttä, kuin siistiä käsialaa keksityllä kielellä.

    Lopettakaa tuo vastenmielinen itseväheksyntä ennen kuin teille sanotaan että ”selvä, jos ette ole mitään, pannaan teidät työllisyyskoulutukseen hoitoalalle siitä mäkisemästä”.

  9. arua Kirjoittaa:

    No mulla on alanvaihto edessä varmaan joka tapauksessa, en voi loputtomiin olla tässä tilanteessa. Se on joka tapauksessa selvää etteivät tämän alan työpaikat tässä ainakaan lisäänny, eikä sarjakuvan piirtämisalalla mitään työpaikkoja ole koskaan ollutkaan kuin harvoille ja valituille. Ja kustannusalalla taas säästetään minkä keritään, ja aivan vääristä asioista. Mutta pitää odotella jos jotain vielä aukenisi.

    Totta kyl että 15-vuotiailla ”ei ole vielä mitään sanottavaa” koska elämänkokemusta on niin vähän, mutta sitä taitoa ei viihteessä välttämättä tarvitse. Eikä yleisö välttämättä edes sitä kaipaa. Ja markkinamiehiä kiinnostaa se mikä myy. Hienon kirjankannen tekemiseen ei vaadita elämänkokemusta, tarinan kirjoittamiseen taas kyllä. Mitä taas designiin ja hahmosuunnitteluun tulee niin 15-vuotias voi pärjätä siinä missä kuka tahansa muukin, taidolla ja tehden taustatyötä. Mutta pointti oli tässä lähinnä että koska osaavia tekijöitä on niin paljon niin miksi työnantaja valitsisi sen keskinkertaisen? Enkä nyt puhu sarjakuvasta vaan ihan kuvituksista, suunnittelusta yms josta ehkä maksetaankin jotain.

    Verna on kyllä teknisesti niin hyvä ettei joudu häpeämään missään ammattilaisjoukossa, monipuolinen ja kömpelöitä aloittelijanvirheitä ei ole. Monella nuorella tekijällä on liian yksipuolinen tapa tehdä asiat, piirrellään vain yhdennäköisiä hahmoja poseeraamaassa tms, mutta sulla sitäkään ongelmaa ei ole.

    Äh, sori. Mulla on ollu huono päivä.

  10. verna Kirjoittaa:

    Ei se mitään Aura, meillä kaikilla on huonoja päiviä silloin tällöin. Itelläni on ollu monimutkaiset viimeset kaksi viikkoa.

    Keijo, mä olen huono tajuamaan ironiaa, ellei se tule henkilön suusta. Tajuan kuinka sua ärsyttää mun (ja Auran?) itseväheksyntä, ärsytän poikaystävääni itseväheksynnällä melkein päivittäin, johon se usein hermostuu. Myönnän, pitäisi rajoittaa turhaa marisemista. Siitä on tullut mulle myös pinttyny tapa.
    En mä varmaan koskaan lopeta piirtämistä, mutta pidän sitä ihan mahdollisena että päädynkin johonkin työllisyyskoulutukseen, tosin tuskin hoitoalalle.

  11. arua Kirjoittaa:

    En mäkään aio piirtämistä lopettaa, tuskin se onnistuisi vaikka yrittäisi. Ja onneksi ei ole pakko, aina sitä löytää jonkun raon vaikkei siihen täyspäiväisesti voisikaan keskittyä. Jossain vaiheessa vain tulee se piste jolloin tajuaa ettei teini-iän suurisuuntaisista suunnitelmista ehkä tulekaan mitään vaikka se joskus tuntui mahdolliselta, ja pitäisi tehdä ratkaisu että ”mitäs tässä tekee isona”.

  12. Kejjo Kirjoittaa:

    Mää e koskaa uskaltanu edes haaveilla näin hauskasta ammatista. Täsä kuitenki olen. Miksette vois vaa kävellä siihen mitä haluatte, kukaa ei o estämässä paitsi teidän pään sisässä vittuilevat äänet. ”Mahtaaks mittää tästkää tulla vai taasko mää epäonnistun? ja kaiku kallossa toistaa …epäonnistun!”

    On nimittäin totta että ihminen saa mitä toivoo, joten pitää olla varovainen mitä pyytää. Te pyydätte itse asiassa juuri sitä, ettette sais nauttia työstä missä ootte hyviä.

    Tymät! Lähen huomenna eteläänpäin ja käyn Treella tukistamassa Aruaa.

  13. arua Kirjoittaa:

    Vaikka olisi tukistusuhka, nyt mua kyllä alko hävettää ton Miron-sarjiksenkin jälki kun sitä vähän selailin viidettä lukua varten. Vaikka se onkin nopeasti tehty niin taitavampi tekijä välttäisi kömpelöt anatomiavirheet joita on suunnilleen joka ruudussa. -_- Eihän se juonen kuljetukseen vaikuta, mutta… MUTTA.

Jätä vastaus