Feisbuukki ja Tvitter
Välillä musta tuntuu kuin olisin melkein ainoa ihminen maailmassa joka vierastaa nettiyhteisöjä. No, saan kai syyttää vain itseäni siitä että olen ihan ulkona skenestä.
Tags: turhaa jauhamista
This entry was posted
on sunnuntai, tammikuu 16th, 2011 at 20:39 and is filed under Kuvapäivis.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.
16.01.2011 - 22:06
No, feisbuk on vähä ku ruokala koulussa. Siellä on mahollisuus tavata ihmisiä joita tuntee ja semmosia joita ei tunne ja jutella kaikkiein kans yhtä aikaa.
Näitä jotka ei siihe suostu liittymään on kaikki ne jotka ei tiedä miten se toimii. Ne jotka on mukana, inhoaa sitä samoista syistä kuin koulua, televisiota, puhelinta, yhdistyksiä tai mitä hyvänsä, jonka takia joutuvat tekemisiin toistensa kanssa mutta ei sen laitteen takia. FB on vain mahdollistava järjestelmä, ja toimivin mitä ihmiskunta on saanut aikaan.
16.01.2011 - 22:12
Mä en oikein usko että Feisbuukin saama kritiikkikään on täysin vailla todellisuuspohjaa… Twitteriä harkitsin, mutta tuskin menen sinnekään vaikka se olisi ihan kätevä kanava ilmoitella päivityksistä.
16.01.2011 - 22:30
Mitäpä hyötyä twitteristä olis kun sitä ei käytetä suomes. Sä et vaan selvästi ole edes ottanu selvää mitä nää on.
Ja feisbuuk-kritiikki on tyypillistä pyrkimystä vastustaa tulevaisuutta kuin eu:ta, moottoriteitä ja kristinuskoa. Kaikki kolme on vahingollisia, fb on ihmisten yhteydenpitoväline. Jos tulevaisuutta haluaa vastustaa, pitää löytää muut ihmiset tukemaan tuota vastustusta. Koska feisbuukissa olisi oikeaakin kritisoitavaa, sitä ei voi ottaa käsiteltäväksi kun ääliökritiikki on päällimäisenä, ja sitä pitää torjua, niin fb:n järkevä kehittäminen ei ole mahdollista.
Maailma on menos häijylle mallille. En sano että sille mahtaa mitään. On vain paree tietää mitä muut kokee. Ajatuksia ainakin olen löytäny ja korjannu omia virheitä muitten avulla. Tosin on taas ilta jolloin lannistaa niin että tekis mieli myydä kaikki ja matkustaa Himalajalle nakertamaan riisiä ja odottamaan että jäätikkö sulaa niskaan.
(Toi captcha-versio on vittumaisin ikinä. Se vaatii merkkejä joita ei ole näppäimistössä.)
16.01.2011 - 22:36
Jaa, monet jotka mä tiedän käyttää Twitteriä.
16.01.2011 - 22:48
Twitter on eri tarkoituksiin ja käyttäjiä tuhannesosa mitä feisbuukilla Suomessa. Twitterissä on lyhyitä lauseita (tekstiviestiä lyhempiä), fbssä voi jutella pitkillä teksteillä ja kuvilla. Ja videoilla.
16.01.2011 - 22:59
En näköjään tienny twitteristä edes perusteita vaikka luin joskus jonku tutoriaalin. Se on toimivampi kui luulin:
”Yhden käyttäjän viesti, eli ”tweetti” (suomennoksesta ollaan montaa mieltä) voi kiiriä muutamassa tunnissa tuhansille, jopa miljoonille Twitterin käyttäjille. Mielenkiintoista viestiä voidaan lähettää eteenpäin omille seuraajille. Tätä kutsutaan ReTweetiksi. Tämä selittää Twitterin vahvuutta viestintävälineenä. Samaan aiheeseen liittyvät tweetit merkataan usein #-merkillä, eli hashtagilla. Tätä klikkaamalla voi seurata aiheeseen liittyvää keskustelua ympäri maailmaa. Suuria ilmiöitä ovat olleet esim. #iranelection ja #haiti. Toisin kuin Facebookia, Twitteriä ei yleensä käytetä nettiselaimen kautta näkyvällä palvelulla, vaan Twitterin varten on olemassa kehittyneempiä ohjelmia, joilla saa näkyviin yhtä aikaa usemman #-keskusteluvirran. On myös kätevää muodostaa ryhmiä seurattavistaan, esim. erotella ne käyttäjät omaan ryhmään joiden viestit erityisesti kiinnostavat. Twitteriä käytetään esim. Tweetdeck ja Twittereffic ohjelmilla. Näistä on myös käteviä versioita kännyköille. Kännykällä saa mukaan napattua helposti myös kuvan tai videon. Onnettomuuksissa ja mellakoissa Twitter-käyttäjien kuvat leviävät usein nopeammin kuin tiedotusvälineiden ottamat kuvat.”
Tosin en viiti kirjootella englanniks.
16.01.2011 - 23:25
Aika monet kirjoittelee sekä suomeksi että englanniksi. Onhan noissa molemmissa puolensa, mutta Facebookissa on varmaan helpompi saada kaveripyyntöjä täysin tuntemattomilta, Twitterissä ei välttämättä saa yhtä paljon seuraajia? Suurin osa sarjakuvantekijöistä taitaa käyttää Facebookia jossa sarjiksille on omat sivut, mutta en silti taida lähteä noihin mukaan.